Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

FN’s indefrysningslister

Her kan du se en ajourført liste over FN’s opdateringer af indefrysningslister til FN’s sanktioner.

Erhvervsstyrelsen er ansvarlig myndighed for at ajourføre en dansk liste over FN’s opdateringer af indefrysningslister til alle FN’s sanktionsregimer, før opdateringerne bliver gennemført i EU-lovgivning.

Ajourført liste over FN's opdateringer af indefrysningslister inden offentliggørelse i EU

Af listen nedenfor fremgår navnene på de individer, grupper, virksomheder og enheder, som FN enten har tilføjet eller slettet fra en indefrysningsliste eller opdateret oplysningerne om. Disse opdateringer er endnu ikke gennemført i EU-lovgivning.

Navnene vil blive slettet af listen nedenfor, når EU har gennemført opdateringerne i EU-forordninger og offentliggjort dem i EU-Tidende

På FN's hjemmeside er en konsolideret liste over alle de individer, grupper, virksomheder og enheder, som er omfattet af alle FN's resolutioner om sanktioner, som indebærer krav om indefrysning af midler.

FN's opdateringer af indefrysningslister inden offentliggørelse i EU-regi
Sanktions-regime    Dato for opdatering og link    NavnData    Tilføjes listen    Slettes fra listen    
 
Oplysningerne opdateres 
 
 

Krav om overholdelse af FN's indefrysningslister

Folketinget har med tilføjelsen af § 34a i hvidvaskloven besluttet, at FN's offentliggørelse af opdateringer af FN's indefrysningslister skal gælde i Danmark direkte fra tidspunktet for FN's offentliggørelse. Bestemmelsen gælder for de økonomiske operatører, som er omfatter af hvidvaskloven. Bestemmelsen er trådt i kraft den 10. januar 2020.

Gennemførelse af FN's indefrysningslister i EU-lovgivning

Før § 34a i hvidvaskloven trådte i kraft, afventede Danmark EU's gennemførelse af FN's opdateringer af indefrysningslisterne i EU-forordninger og offentliggørelse af forordningerne i EU-Tidende. Det er nu ændret med den nye bestemmelse i hvidvaskloven, så FN-opdateringerne træder i kraft med det samme i Danmark ved FN's offentliggørelse.

FN's opdateringer af indefrysningslister vil fortsat blive gennemført i EU-forordninger, og det vil herefter være EU-forordningerne, som er gældende lovgivning i Danmark.

Hvad er dit ansvar?

Når FN har offentliggjort en opdatering af en indefrysningsliste, er det dit ansvar at undersøge, om du er i besiddelse af midler, som ejes eller besiddes af de individer, grupper, virksomheder og enheder, hvis navne er opført i FN's opdatering. Er du det, skal du uden ugrundet ophold indefryse midlerne, dvs. at du ikke må stille midlerne direkte eller indirekte til rådighed for vedkommende. 

Du skal straks orientere Erhvervsstyrelsen om, at du har indefrosset midlerne. Det kan du gøre ved at sende en e-mail til [email protected]

Du kan læse mere om indefrysning under Vejledning om indefrysning

Straffebestemmelser

Overtrædelse af forordningerne kan straffes efter bestemmelserne i

straffelovens § 110c.

Ifølge straffelovens § 110 c, stk. 3, jf. stk. 2, er strafferammen for overtrædelser bøde eller fængsel indtil 4 måneder og under skærpende omstændigheder fængsel indtil 4 år. For uagtsomme overtrædelser er strafferammen bøde eller fængsel indtil 2 år.

Nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du altid er opdateret om de seneste ændringer til FN's sanktionslister. Nyhedsbrevet udsendes via e-mail. Du kan tilmelde dig her