Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
25.07.2023

Nye sanktioner mod Iran

EU har besluttet at indføre nye sanktioner mod Iran som følge af Irans militære støtte til Ruslands angrebskrig mod Ukraine.

Det fremgår af:

Med forordningen er det forbudt at eksportere produkter og teknologi til Iran, der kan bidrage til Irans evne til at fremstille ubemandede luftfartøjer (UAV'er). Det er bl.a. forbudt at eksportere visse motorer, navigationsudstyr, integrerede kredsløb og kameraer. Produkterne og teknologien fremgår af forordningens bilag II. Herudover vil EU på sigt omfatte fysiske og juridiske personer, enheder eller organer, der er ansvarlige for, støtter eller er involveret i Irans UAV-program af bestemmelserne om indefrysning og forbud mod tilrådighedsstillelse. Disse personer og enheder vil fremgå af bilag III.

Læs mere om de nye eksportrestriktioner på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Ikrafttrædelsesdato: 26. juli 2023.

Bemærk: Det er din/virksomhedens pligt at foretage indefrysning og straks at orientere Erhvervsstyrelsen om det, gerne pr. e-mail [email protected].